_DDT1006.jpg
06_s_ash162.jpg
_DDT1006.jpg

Byggeprocessen


SCROLL DOWN

Byggeprocessen


Når du bygger hus, er det et spørgsmål om at kunne holde mange bolde i luften på én gang. For den enkelte bygherre kan det virke uoverskueligt, men vi har gjort det i rigtig mange år og derfor hjælper vi med at holde overblik over, hvilke processer du skal igennem undervejs.

Nedenfor finder du et overblik over de forskellige processer, byggeriet er delt ind i fra start til slut.

Valg + tilpasning

Byggeprocessen starter med nogle få men grundlæggende valg og mest centralt er valget af planløsning. Planløsningen er husets DNA, fordi den viser, hvordan huset skal fungere i hverdagen, samt hvilke rum du lægger mest vægt på. Vi skal også finde den helt rigtige placering af dit hus på byggegrunden, så solindfald, udsigt, have, osv. bliver optimalt.

Samtidig opstiller vi et byggebudget, som I kan bruge til godkendelse i banken og kreditinstitut.


Entreprisekontrakt

Efter skitseprojekteringen og byggebudgettet er godkendt, laver vi en entreprisekontrakt på byggeriet.
Når entreprisekontrakten er underskrevet sender vi byggeansøgningen inkl. de nødvendige myndighedstegninger, energiberegninger mv. til kommunen.


Endeligt materialevalg

Imens kommunen behandler ansøgningen, skal de endelige materialer vælges, så byggeriet er klar til at gå i gang, når byggetilladelsen foreligger.
Tag, mursten, døre og vinduer, gulvbelægning, inventar, energikilde, ventilation, armaturer, osv. Alt dette skal der tages stilling til og vælges. Heldigvis kan du se og føle langt de fleste materialer hos os i vores showroom, i vores udstillingshus eller hos vore samarbejdspartnere. Det letter hele processen, når man til sidst skiver under på den endelige materialebeskrivelse.
Så snart materialebeskrivelsen er på plads, udfærdiger vi de endelige byggetegninger, som godkendes og skrives under.


Byggetilladelse og opstartsmøde

Alt imens materialebeskrivelse og tegninger er blevet endeligt godkendt, skulle byggetilladelsen gerne være klar fra kommunen.
Vi indkalder herefter til et opstartsmøde, hvor vi gennemgår projektet med Henrik Nielsen, som er vores tilsynsførende på byggerierne.
Her aftaler vi det videre forløb mht. byggemøder og de enkelte detaljer vedr. huset bliver nøje gået igennem.


Byggeriet

Byggeriet starter med, at huset afsættes på grunden af landinspektøren, så vi ved, hvor der skal graves ud til sandpuden.
I de kommende måneder går det herefter slag i slag med sandpude, støbning af sokkel, indervægge, spær der rejses, vinduer der sættes i osv. Og til sidst ser vi det færdige resultat af alle anstrengelserne.


Godkendelse / aflevering

Ca. 14 dage før huset er klar til endelig aflevering, laver vi det, vi kalder første aflevering. Her gennemgår du sammen med vores tilsynsførende, hvad der mangler at blive færdiggjort til den endelige aflevering.
På selve afleveringsdagen gennemgår vi endnu engang huset og du får udleveret den afleveringsmappe, som følger med. Samtidig forfalder den sidste del af købesummen og I modtager den rigtige nøgle til drømmehuset.

06_s_ash162.jpg

Sikkert og trygt


Sikkert og trygt


Lovpligtig byggeskadeforsikring

Alle vore bygherrer bliver automatisk dækket af en entrepriseforsikring (allrisk forsikring gennem Sønderjysk Forsikring) samt den lovpligtige byggeskadeforsikring gennem Topdanmark.
Entrepriseforsikringen dækker alt det, vi leverer og monterer inkl. tyveri og brand i hele byggeperioden.
Byggeskadeforsikringen dækker op til 10 år efter indflytningsdato.

Din sikkerhed ved at bygge med alterna huse

Når du bygger med os, er du sikret ved, at følgende altid er inkluderet i entreprisen:

  • Tegninger og byggeansøgning til kommunen
  • Energiberegning
  • Energimærkning (lovpligtig)
  • Statiske beregninger fra rådgivende ingeniører
  • Trykprøve
  • Afsætningsattest
  • Geoteknisk jordbundsrapport
  • Byggeskadeforsikring (lovpligtig)

Betaling ved indflytning

I alterna huse har vi en sund økonomi, og derfor kan vi tilbyde, at du først skal betale ved indflytning. Du betaler kr. 75.000,- når kontrakten er underskrevet, og resten når huset er klar til aflevering.

Egne håndværkere

Hos os udføres murer-, støbe-, tømrer-, snedker- og malerarbejde af vore egne håndværkere, mens kloak-, el- og vvs-entrepriserne udføres i samarbejde med et fast team af lokale leverandører. Det er med til, at vi altid kan fastholde den samme høje kvalitet overfor vores kunder.